View Sidebar
Värmepistolen – ett hett verktyg

Värmepistolen – ett hett verktyg

19/05/2015 16:339 comments

Det är alltid bra att ha en uppsättning verktyg hemma även om man inte har en verkstad. Och är det verktyg som ska användas i en verkstad är det förmodligen av ännu större vikt att det är verktyg av kvalitet. Till exempel är det värt att lägga ner lite extra för att vara säker på att du köper en värmepistol av hög kvalitet.

62-skydda-båt-krympplast-värmepistolSom du säkert vet är en värmepistol ett speciellt verktyg som fungerar som så att den helt enkelt blåser ut varmluft. Således kan den jämföras med en helt vanlig hårtork. Dessutom påminner många värmepistoler om en hårtork i sitt utförande. Dock är så klart varmluften som kommer ut väldigt mycket varmare än ifrån en hårtork.

Förutom att det kan vara smidigt att ha en värmepistol i förrådet hemma återfinns detta verktyg inom till exempel områden så som fysik, kemi, laboratorier och verkstäder bland annat. Användningsområdena för värmepistolen är många och därför kommer du att kunna utnyttja den vid flera olika tillfällen. Och det är självklart ett stort plus när du köper ett nytt verktyg.

Så använder du den

Det finns som sagt flera olika tillfällen då en värmepistol kan komma väldigt väl till pass. Det gäller bland annat de gånger du behöver torka färg eller rentav vill få bort målarfärg till exempel. Du kan också använda krympfilm, torka trä, mjuka upp torkat lim, böja plast med mera med hjälp av en värmepistol.

Varmluften från en värmepistol är som sagt högre än den som kommer ut från hårtorken. Här kan du räkna med mellan 100 och 550 grader vanligtvis. Självklart finns det också olika modeller som innebär att temperaturen kan skilja sig beroende på vad den skall användas till. Sedan kan du med fördel jämföra olika alternativ eftersom de kan ha lite olika design som till exempel värmepistoler med vilostöd som gör att du kan arbeta längre eller också kan de ha olika munstycken med olika typer av funktioner.

En populär tillverkare av värmepistoler är bland annat Shrinkfast. I Sverige är www.plastkrympning.se återförsäljare av deras produkter och de har även reservdelar om det skulle behövas.

Mer om Shrinkfast

En modell är Shrinkfast 998 som du kan räkna med är en värmepistol med mycket kraft. Den är gasoldriven och designad så ergonomiskt som möjligt så att du ska kunna arbeta med den länge utan att känna av det alltför mycket. Detta märks bland annat på att den är väldigt lätt. Värmepistolen väger nämligen bara ett kilo och själva munstycket har designats så att värmen strålar på ett sätt som minimerar risken att du bränner några hål.

Det som är väldigt bra med just Shrinkfast är att gasflamman inte hettar upp själva munstycket. I stället förblir munstycket svalt trots att du använder värmepistolen en längre stund. Den är också säkerhetsutrustad på så vis att det finns en speciell säkerhetsventil. Denna kommer att kapa tillförseln av gas om läckage eller skada på gasslangen skulle inträffa. Du finner mer information om värmepistoler från Shrinkfast här.

För båtägaren

Sist men inte minst kommer ett tips till dig som äger en båt och behöver skydda din pärla under hösten och vintern på bästa sätt. Det finns nämligen någonting som kallas för krympplast som du kan använda som just skydd för din båt när den skall förvaras när det inte är säsong.

Det finns många fördelar med att använda denna metod. För det första är det väldigt kostnadseffektivt och du kan räkna med att din båt är skyddad mot allt ifrån regn, snö, UV-strålning från solen och starka vindar. Dessutom ser det rent, snyggt och proffsigt ut.

Du kan använda krympplast på ett enkelt sätt vilket så klart också är positivt. Det här klippet demonstrerar hur du packar in en båt i skyddsplast med hjälp av en värmepistol.

Som du ser är det inte särskilt svårt. Så nästa gång det är dags att skydda båten ska du se till att du har investerat i en värmepistol och krympplast. Du lär inte bli besviken. Självklart kan du jämföra värmepistoler från olika märken med olika funktioner och så vidare för att du ska hitta en som passar dig och dina behov så bra som möjligt.

 

 

 

Leave a reply