View Sidebar
Vad som händer när du fuskar med tidrapporteringen

Vad som händer när du fuskar med tidrapporteringen

13/12/2019 05:59Comments are Disabled

Tidrapportering är en viktig del av arbetsdagen på många arbetsplatser. Det är vanligt att klocka in när du kommer och sedan stämpla ut vid avslutat skift. Inom vissa branscher har de dock visat sig relativt lätt att fuska, i alla fall med traditionella system. Därför så utvecklas det hela tiden nya metoder för att undvika så många misstag och felklockningar som möjligt. 

Förutom att du vill att det ska vara korrekt så bör tidrapporteringen även hållas enkel. De anställda ska inte behöva lägga ner allt för mycket tid och ansträngning på en stämpelklocka, oavsett hur den ser ut. Därför börjar många se sig om efter lösningar som både möter deras behov för att kontrollera arbetstiden men också gör det lättare för medarbetarna att faktiskt göra sina sysslor. 

Arbeta tillsammans med din personal

På sätt och vis är det till nytta för alla att tidrapporteringen fungerar som den ska. Ledningen kan ha koll på de anställda, och de som jobbar kan lita på att lönerna blir korrekta. För allting är sammankopplat, och ju enklare du kan göra saken desto bättre är det. Med ett bra system kan du spara tid, och alla vet att tid är pengar. Ju färre misstag som görs desto mindre kostar det, en annan faktor att ha i åtanke. Med ett riktigt bra personalsystem fungerar det bättre.

Många arbetsplatser klarar sig inte utan tidrapportering, det är en del av hur verksamheten fungerar. Inom vissa yrkesgrupper är det också lagstadgat att du ska rapportera när du kommer och går. Hur det görs kan dock variera och det är här som det kan vara bra att lyssna lite på de anställda. De vill ha tillräckligt med tid för sina arbetsuppgifter och behöver därför ett effektivt system. Arbetsgivaren önskar i tillägg att det inte ska gå att fuska. Tidrapportering i mobil har blivit allt vanligare. 

Personalhantering på hög nivå

Personalen är nog den största tillgången ett företag har. Vissa verksamheter betalar stora summor pengar för att få den personal de vill ha. Om du har utbildning kan det vara lättare att komma med krav. Men allt beror naturligtvis vad det finns för behov. Kan du fylla ett behov så ligger du bra till i förhandlingarna. 

Tidrapportering är bara en del av personalhantering. Lönerna är en annan ganska stor sak, speciellt om du har flera anställda. De har ju alla sina särskilda situationer som reflekteras i lönehanteringen. Sjukdomar, föräldraledigheter, semestrar och deltidsarbete, allt detta gör att det inte alltid är så enkelt med lönerna. Det krävs ett gott underlag och gärna en koppling mellan tidrapportering och ekonomiavdelningen. ComputerSwedens artikel handlar om komplicerade algoritmer för personalhantering. 

Din personal förtjänar att bli väl behandlad. Det är viktigt att alla känner sig uppskattade. Nu för tiden är det ganska vanligt att öppen kommunikation uppmuntras. Veckomöten där alla har en chans att uttrycka sig. Kickoffs för att pusha lite extra på gruppkänslan. Bonus av olika slag som är en morot att ge det där lilla extra. Men framför allt så vill folk ha bra verktyg att jobba med. Arbetsdagen ska inte behöva vara slitsam för att du inte har de rätta systemen. 

När tidrapporteringen inte fungerar

Det finns vissa yrken som är kända för att fuska med tidrapportering. När du är ensam och har ansvaret att själv skriva upp tiden så är det lätt att göra fel av misstag, eller med flit. Andra gånger kan det vara något som gruppen kommer överens om. Någon klockar ut allesamman, trots att de gått hem för länge sedan. Det brukar dock vara svårt att klara av det utan att cheferna väljer att se åt andra hållet. Aftonbladets artikel visar konsekvenserna av att fuska med tidrapporteringen. 

Du kan förlora jobbet om du fuskar med tidrapporteringen. Även om någon över dig inte hade något emot vad som skedde är det ganska logiskt att ägaren inte är så glad. Men det kan även vara tvärtom, att de anställda jobbar flera timmar men det inte skrivs upp mer än en del av dem. Tidrapportering och fusk är inte ensidigt, det kan ske från båda håll. 

Med de lite mer komplicerade systemen är det inte lika lätt, framför allt inte de elektroniska där allting registreras. Det går att ändra informationen i de elektroniska personalsystemen eller tidrapporteringen. Men eftersom det registreras vem som har gjort förändringarna så är det ändå inte lätt att fuska. Eftersom staten i vissa tillfällen har rätt att gå in och kontrollera så måste allting hållas korrekt och uppdaterat.

Nöjd och glad personal

Ta hand om din personal genom att ge dem ett bra system att jobba med. Underlätta tidrapporteringen för alla parter med ett elektroniskt system, gärna ett där du kan rapportera direkt i mobilen. Nyckeln till framgång är ofta att hålla det enkelt. Administrativa uppgifter ska inte ta allt för mycket tid från det egentliga arbetet.

Allt detta är naturligtvis till nytta för verksamheten. Du kan ha full kontroll hela tiden. Med de moderna systemen behöver du inte ens vara närvarande. Allt finns tillgängligt med ett litet klick. Gör det också svårare för ohederliga element att fuska. De är inte så många men ingen företagare vill bli lurad på sina pengar. 

Så ett bra system för personalhantering är till nytta för alla parter. Gör alla steg så smidiga som möjligt utan att ge avkall på de viktiga frågorna. Din personal kommer att uppskatta när de slipper stora omvägar bara för att rapportera sin tid. Och du kan ligga steget före när det kommer till scheman och eventuella fuskare.