View Sidebar
Vad ska man tänka på vid en flytt

Vad ska man tänka på vid en flytt

13/06/2019 15:21Comments are Disabled

Vissa familjer bor kvar i samma hus år efter år. När barnen blir stora så tar de över hemmet och cirkeln fortsätter. Andra flyttar ganska ofta, kanske på grund av arbete. Eller så börjar de lite smått och arbetar sig upp till det hem de egentligen vill ha. Ett par som kanske har det riktigt bra i en liten lägenhet mitt inne i stan ändrar åsikt så fort de blir med barn. Hela tiden finns det alltid någon som flyttar, av flera olika orsaker.

Nu är det inte bara privatpersoner som rör på sig. även företagen söker ibland efter det perfekta stället. Butikslokaler på den allra mest populära gågatan är inte lätta att få tag på. Inte heller ett kontor som ligger centralt till för kunderna men är lagom stort för personalen. Det har också blivit vanligare för stora företag och administrationer att dra sig utanför storstäderna. Allt detta flyttande kan underlättas om du planerar i förväg.  

Någon som tar hand om dig

Det är bra mycket som ska organiseras i samband med en flytt. Den som gjort det ett par gånger brukar nästan känna ångest när det blir dags igen. Men så behöver det inte vara. För idag finns det flera bra flyttfirmor som är rimliga i pris och som kan ta hand om dig på alla sätt och vis. Det är helt upp till dig vad du är ute efter. När det är dags att flytta till ett nytt kontor så kan Lika som bär hjälpa till för att underlätta processen.

Du måste inte göra allting själv, faktum är att du kan anlita någon att ta hand om det mesta. Många tycker ändå att det fungerar bra att packa själva. De börjar lite grand med att sortera alla saker för att sedan lägga ner det sista samma dag som flytten går av stapeln. Däremot kan det vara skönt att slippa bära och transportera allt samman till det nya stället, i städer som bland annat Linköping.

Planera inför framtiden

Det spelar egentligen ingen roll om du ska utöka ditt företag, dra ner på någonting eller kanske bara byta adress. Hemligheten bakom det hela är att planera. Precis som i alla andra delar av en verksamhet så gäller det att planera för en flytt, men allra mest för framtiden. Expressen rapporterar om lyxbyggaren Oscar Properties plan att ta sig ur krisen. Det kan leda till en del nedskärningar men bolaget överlever i alla fall.

Ibland kan det bli kris när ett kontor flyttar. Speciellt om det handlar om ett företag som på ett eller annat sätt erbjuder tjänster till samhället. För om du måste resa långt för att få det du behöver blir det inte alltid av. Sveriges Radio talar här om ovissheten när Arbetsförmedlingen avvecklar sina lokala kontor. Här är faran att folk tappar sugen. Dagens arbetsmarknad är inte den allra bästa och det finns ganska många som varit arbetslösa en längre tid. De behöver all den hjälp och stöd de kan få.

Att tänka på inför flytten

Vad ska du då se till att planera inför flytten? Det kan löna sig att skriva listor, alternativt ladda ner de som finns online. Men allra först bör du ta kontakt med din flyttfirma och boka in dem för det datum då du vill att flytten ska ske. Eftersom många flyttar på helgerna så brukar det bli fullt ganska snabbt. Ett alternativ är att ta ledigt från jobbet och flytta mitt i veckan. Egentligen kan det vara ganska skönt att ha lite extra tid för att komma i ordning.

Fråga dem också om råd angående packningen. Vanligtvis så kan du köpa eller hyra kartonger från dem, likaså allt det emballage som du verkligen behöver. Att packa ner ett hem kan vara känslomässigt laddat och du vill inte att något ska gå sönder. Se till att inte fylla lådorna allt för mycket så att de blir otympliga och svåra att bära. Det är sant att flyttkarlarna är proffsiga, men du ska inte ta risker med dina saker. Ju mer du lindar in och lägger saker rätt, desto större chans att ingenting går sönder.  Det kan också vara en bra ide’ att märka lådorna med vilket rum de ska stå i. Då kan de ställas in på rätt ställe med en gång vilket underlättar uppackningen. Du kan alltid be om hjälp med detta också, men återigen är det något som många föredrar att göra själva.

Genom att planera lite i förväg kan du göra flyttdagen flera gånger enklare för dig själv. Det är sant att en flytt kan vara krävande på flera sätt och vis. Samtidigt kan det vara spännande att komma till något nytt. Speciellt om du har uppgraderat ditt boende eller kontoret flyttar till nya lokaler. Det blir lite som en ny start här i livet.

Comments are closed