View Sidebar
Utnyttja PowerPoint effektivt på arbetsplatsen

Utnyttja PowerPoint effektivt på arbetsplatsen

27/08/2019 07:45Comments are Disabled

Med PowerPoint kan du skapa helt fantastiska presentationer. Det ingår i Micorsoft Office paketet och är något som på sina håll används varje dag. För du kan förvandla torra siffror till något som folk kan relatera till. Med bilder och grafer kan du förklara svåra saker på ett enkelt sätt. Det sägs att en bild säger mer än tusen ord, och det är här som PowerPoint verkligen kommer till sin rätt. 

Men de flesta använder inte detta redskap effektivt. De har en grundläggande kunskap om vad det är och hur du skapar en presentation. Många gånger så räcker det med att bara tafsa lite på kanterna. Om du verkligen vill utnyttja det full ut så måste du dock lära dig lite mer. För här har du en potential som är att räkna med. PowerPoint, och flera av de andra Office-programmen, har bra mycket fler möjligheter än de flesta använder. 

Varför satsa på Microsoft Office?

Inom de flesta yrken är det en självklarhet att satsa på bra redskap. Du kan inte bygga ett hus med en vanlig hammare. Det samma gäller för kontorsarbete. Ditt företag kanske inte har de allra senaste datorerna eller andra verktyg. Men det du har ska vara tillräckligt bra för att dina medarbetare ska kunna jobba i lugn och ro. Det är en anledning till att de flesta väljer Office-paketet, för det ger dig allt du behöver. Alla kan ha nytta av en Aktiv PowerPoint utbildning

Och det är här som allt fler företag bör ta sig en funderare. Det räcker nämligen inte att bara skaffa ett paket med bra program, som de flesta kan använda mer eller mindre. Istället vill du ta det hela till en högre nivå där de verkligen utnyttjar dessa fantastiska redskap. Det kan göra stor skillnad för verksamheten om de anställda vet lite mer om vad de har tillgängligt. Dina dokument, presentationer och arbetsrutiner kan bli så mycket bättre. De erbjuder effektiva utbildningar i MS Office

Dags för en presentation

Det är klart att PowerPoint inte kan ge dig fakta. Du måste själv veta vad du talar om och programmera in det du vill få sagt. Dina bilder och information bör vara väl undersökta så att det du säger är både sant och kan backas upp av fakta. Allt detta har att göra med den mänskliga faktorn. Men sedan kan PowerPoint vara det redskap du behöver för att en medelmåttig presentation ska bli något minnesvärt. Du kan fånga dina åhörares uppmärksamhet på ett helt annat sätt om du visar dem information från sin bästa sida. Dyr PowerPoint presentation utvärderas på ett högre plan. 

Många konsulter använder sig av PowerPoint i kombination med andra redskap du har. Kanske broschyrer eller informationsark som går ännu djupare in på ämnet. En elektronisk broschyr kan vara minst lika effektiv, där du inkluderar sådant som du presenterat på mötet. Eller så ger du personerna länkar som de kan klicka på om de vill ha mer information om något. Allt beror ju på vad syftet med presentationen är. Ibland handlar det bara om att berätta för de andra på företaget något på ett enkelt och visuellt sätt. Andra gånger är det viktiga kunder eller klienter som ska bli övertygade och välja ditt företag. Mycket kan hänga på den där presentationen. 

En väl avrundad presentation

Kompetensutveckling är ett ord som ofta används för moderna verksamheter. De anställda bör gå framåt och utvecklas i takt med att allting annat förändras. Här kan PowerPoint vara till god hjälp. Du kan visualisera och lägga grunden för diskussioner med en liten snabb presentation. Eller flera stycken om det är fråga om en konferens eller lite längre seminarium. ComputerSweden skriver om hur du kan komplettera din PowerPoint presentation. 

Något annat som tagit fart runt om i landet är att lära sig genom spel. De flesta är väl bekanta med videospel och det är därför lättare för dem att ta in information genom att spela. Många tillämpar det även på arbetsplatsen, där de anställda får tävla mot varandra och liknande incentiv. Du kan gå kurser för att uppgradera din kunskap. Dels med de utbildningar som erbjuds av specialiserade firmor, men du kan även lära dig mycket online. De flesta skolor erbjuder något på nätet för de som inte har tid att gå i skolan. 

Konsten att vara effektiv med PowerPoint

Det är alltså viktigt att gå vidare med vad du kan om de olika Office-delarna. Vissa företag jobbar mest med ett visst program och då kan det vara bäst att börja där. Gå djupare in i PowerPoints alla möjligheter och utnyttja redskapet så mycket det bara går. Låt de anställda få gå utbildningar, kanske några stycken i taget. Det handlar om en investering så det kan ta lite tid innan du ser direkta resultat. Men bli inte överraskad om du redan från början märker skillnad. 

Att kunna presentera information på ett snyggt och effektivt sätt är viktigt. Folk är vana vid att ta in information visuellt nu för tiden. Allting är byggt på bilder och videofilmer. Allt färre läser böcker och det är därför inte så lätt för dem att få ett grepp om något bara genom att läsa en uppställning. Det är klart att det handlar om utbildade människor som kanske är vana vid att läsa. Men även då så kan en väl utformad presentation med ljud och bild göra stor skillnad. Det lönar sig att satsa lite extra på PowerPoint och andra Office-program. 

 

Comments are closed