View Sidebar
Saker att göra i Stockholm för nyfikna

Saker att göra i Stockholm för nyfikna

10/04/2016 14:39Comments are Disabled

Stockholm har på senare år blivit ett mycket populärt resmål för såväl turister från andra länder som svenskar som vill besöka huvudstaden. Berömt för sina vackra byggnader, spännande historia och som ett centrum för mode då många svenska designers som slagit igenom internationellt har sitt säte här. Det finns helt enkelt saker att göra i Stockholm för alla.

772-4-saker-att-gora-i-stockholm-for-nyfiknaSvensk mat har blivit något av en trend i flera olika länder runt om i världen och man kan hitta svenska restauranger på de mest osannolika platser. Även Stockholm har en mängd mycket välkända restauranger och att gå ut och äta har blivit något av såväl lokalbornas som turisternas favoritaktivitet när de befinner sig i staden. En oerhört mysig och uppskattad upplevelse är att äta brunch och Mister French serverar en generös brunch vid Skeppsbrokajen i Gamla Stan som innehåller mycket fisk, skaldjur och kött. Med andra ord en matupplevelse som med stor sannolikhet passar såväl liten som stor.

Så här kan du hitta inspiration till din matupplevelse

  • Läs bloggar eller andra artiklar på nätet! Genom att skriva in ett eller flera sökord som har med ämnet att göra kommer du att få tillgång till en mängd uppdaterade bloggar och artiklar som ger dig tips på vad du bör prova när du kommer till Stockholm.
  • Sök i dagstidningar. Här finns varje dag en mängd annonser om vad som är på gång i staden och vilka restauranger som ”gäller” för tillfället. Säkrast är dock att kolla in annonserna på helgen eftersom flest restauranger annonserar då och mängden recensioner är som störst.
  • Fråga en lokalbo! Varför inte haffa någon på gatan för att fråga vart de brukar gå för att äta. Med ett leende och ett trevligt sätt kommer personen garanterat att tipsa dig om lokala pärlor. Vem vet – kanske hittar du en ny personlig favorit du inte hade en aning om att den fanns.
  • Besök turistbyrån. De kan långt mer än att bara beskriva vägen till ditt hotell så se till att du nyttjar deras expertis till fullo! De är bara glada att kunna dela med sig av det dem vet om sin stad.
  • Satsa på en guidad mattur! Detta erbjuds av allt fler företag som vill få upp ögonen på besökare för allt som Stockholm har att erbjuda i form av spännande mat och restauranger. Aktuella matturer är oftast enklast att hitta online där det också brukar fungera att göra en bokning.

Det är omöjligt att besöka alla stadens restauranger under ett enda besök men enligt många finns det ett par ställen man inte bör missa. Nyfiken – ett måste är att besöka Mr French mysiga steakhouse i Stockholm för att äta en riktigt god middag som garanterat kommer att hålla en mätt och fylld av energi för att upptäcka än mer av Stockholms vackra natur, byggnader och spännande historia.

För självklart har Stockholm mer att erbjuda än bara fantastiska restauranger. Här kan man besöka intressanta museum, gå på guidade vandringar eller varför inte besöka slottet som ståtar över staden på sin plats i Gamla staden. Intresserad av att veta mer – lär dig allt om Stockholm här och bli en expert på antingen dina egna kvarter eller på en stad som kan komma att bli ditt favoritresmål under många år framöver. Nya saker att göra i Stockholm är något du aldrig kommer att ha svårt att hitta.

Stockholm tar årligen emot tusentals besökare och de blir fler och fler för varje år som går. Kanske är det inte så konstigt att staden tippas bli en av de mest besökta i Europa inom de närmaste åren.

Comments are closed