View Sidebar
Rotskärning och underhåll

Rotskärning och underhåll

22/12/2014 04:070 comments

Det är mycket trevligt att ha en trädgård, eller tomt, runt om huset. Många bor nästan ute under de varma sommarmånaderna, man har uteplats, gungor och mycket annat där. Att gå och påta i jorden kan vara en skön sysselsättning, och en som ger vackra resultat. Har man flera stora trän runt huset måste man dock vara uppmärksam på vart de skickar sina rötter, det kan bli ganska stora problem annars.

MU385-rötterOm rötterna sprider sig kanske man måste ta itu med rotskärning, speciellt om rötterna är lite större. Annars kan de skada rören och det kan bli ett riktigt stort problem. Därför bör man kontakta specialisterna så fort man har misstankar om att någon rot tagit sig fram dit den inte bör. Har man gjort kartering va system i Uppsala så blir det naturligtvis lättare att hitta fram, annars får man ta itu med det samtidigt.

Rotskärning är ett viktigt arbete, som kräver precision. Det finns speciella kättingdysor som man använder, eftersom rötterna ibland kommit under rören och man måste vara mycket försiktig. Efteråt är det bäst att kontrollera hela systemet, när man ändå har personalen på plats. Kartering va system i Uppsala är det bästa. Man behöver också spola igenom rören då och då, vart femte år brukar räcka. Det samlas alltid en hel del där inne som man vill bli av med.

En del passar på att dra upp trädet när man gör en rotskärning. Om trädet står för nära kommer man att få samma problem igen, i alla fall om det har långa rötter som sprider sig nära ytan. Med kartering va system i Uppsala vet man precis var man ska titta. Det är alltid en balans mellan att ha en fin trädgård eller tomt, med stora lummiga trän, och att skydda sitt hus och avloppssystem. Ibland har man planterat små trän, men efter ett par generationer har de vuxit till sig.

Om man tror att man behöver en rotskärning kan man ringa och be en firma att ta sig en titt. Ifall det också är de som har utfört en kartering va system i Uppsala så kanske de känner till ens hus och rörsystem. De kan snabbt se var problemet ligger, och göra någonting åt det. Man vill inte stå utan vatten och avlopp någon längre tid så man ska inte tveka att ringa om man misstänker att det har upstått ett problem.

Leave a reply