View Sidebar
Musikstudier

Musikstudier

22/01/2014 17:390 comments

Det finns flera olika valmöjligheter om man vill främja sitt musikintresse och gå lite djupare. En del väljer rock på folkhögskola medan andra föredrar klassisk musik folkhögskola. Det viktiga är att man kan syssla med det man tycker allra bäst om, vilken genre det än handlar om.

MU38-trummaDet är vanligt med klassisk musik folkhögskola, eftersom det är ett så brett ämne. Man kan utvecklas både som solist men även spela i ensemble. Även här finns det ett flertal olika sammansättningar. Det kan vara kammarorkester, till exempel, eller stråkorkester. Beroende på vilket eller vilka instrument man spelar kan man delta i dessa olika aktiviteter. Rock på folkhögskola är inte lika vanligt. Men när man studerar på en musiklinje har man vanligtvis tillfälle till lite personlig spelning. Alla är intresserade av musik och man har både instrument och lokaler lätt tillgängliga. Att varva med lite rock är inte alls svårt och kan lyfta atmosfären ganska rejält.

När man studerar klassisk musik folkhögskola anordnar man vanligtvis konserter, vid olika tillfällen. Man får lära sig att anordna en konsert eller turne’, hur man väljer musik och planerar hela arrangemanget. Vare sig det handlar om rock på folkhögskola eller mer traditionell musik så ligger det mycket praktiskt arbete bakom varje uppträdande. Man övar mycket på sitt instrument, naturligtvis, men det gäller även att kunna ta itu med organisationen av olika tilldragelser.

Förutom att utvecklas som en individuell musiker med klassisk musik folkhögskola är det viktigt att kunna arbeta i grupp. Att samarbeta i en ensemble gör att man har en chans till samspel och att öva upp sitt gehör. Det är också ett bra tillfälle att lära sig spela under en dirigent. Också de som föredrar rock vet hur stor roll gruppen spelar in på föreställningen. Det är inte ofta man har möjlighet att framträda som solist, vilken inriktning man än spelar i.

Det är härligt att kunna koncentrera sig helt och hållet på sin musik. Genom att studera klassisk musik folkhögskola kan man växa och gå framåt som musiker eller sångare. Med flera väl kvalificerade lärare som uppmuntrar och korrigerar kan man komma långt. Om man kan sitt instrument grundligt är det sedan inte svårt att spela rock på folkhögskola eller vilken annan genre man än önskar. Många gånger samarbetar de olika avdelningarna inom skolan med varandra. Man har då möjlighet att lära känna till exempel jazz eller mer traditionell folkmusik. Allt detta gör att man växer som musiker och människa.

Leave a reply