View Sidebar
Köp en solstol av kvalitet

Köp en solstol av kvalitet

03/06/2015 16:55Comments are Disabled

I takt med att solen och värmen kommer tillbaka börjar vi röja i trädgården och i förråden. Det är skönt att komma i gång igen och förnya runt omkring. Bland annat kan du satsa på att investera i nya utemöbler.

179-solstol-utemöbler-stockamöllanDet är inte lätt att vara utemöbler. De ska stå ute i ur och skur under sommaren och då solens starka strålar lyser påverkar det också möblerna. Därför är det alltid en god idé att försöka ta hand om sina utemöbler så mycket som det går. Det kan till exempel innebära att du täcker över dem med en presenning eller liknande vid dåligt väder och att du tar in dem under hösten och vintern.

Känner du däremot att dina utemöbler har gjort sitt och att det är dags för nya kan kanske en vit däckstol från Stockamöllan vara på sin plats. Visserligen är däckstolar och solstolar från denna tillverkare relativt dyra men om du vill ha utemöbler som håller år efter år som dessutom är av det klassiska snittet bör du titta närmare på just Stockamöllan.

Hög kvalitet

Det är inte för inte som detta märke är populärt när det gäller utemöbler. Däckstolarna härifrån är kända sedan långt tillbaka. Ända sedan 1920-talet närmare bestämt. Sedan dess är möbeltillverkaren Stockamöllan känd för sin höga kvalitet. Då köpte man världspatent på en däckstol från USA och redan 1924 var en stol färdig som såldes till den berömda Amerikalinjens lyxkryssare Gripsholm.

Så småningom korrigerar man stolen och adderar olika lägen samt en avtagbar bricka vid armstödet. Redan under 1960-talet intog stolen ”Lobby” klassikerstatus. Dessutom tillverkas också klassikern Officerstol och Officerslounge för den som önskar en sådan variant.

Budgetvariant

Om du känner att du inte vill lägga så mycket pengar på en solstol eller om du tycker om att pyssla med saker och bygga på egen hand finns det flera olika tips och trix. Bland annat så här skapar du en solstol med en trasmatta. Det är väldigt enkelt då du enbart behöver en gammal solstol, mattrasor, vävstol, mattband, symaskin, nål och tråd.

Har du inget särskilt att göra en regnig sommardag kan det här passa ypperligt som pyssel i väntan på att solen och dess härliga strålar äntligen tittar fram ännu en gång. Och då kan du verkligen njuta och använda ditt verk.

 

Comments are closed