View Sidebar
Ibland får städarna i Borås ledigt

Ibland får städarna i Borås ledigt

27/11/2019 11:27Comments are Disabled

Det finns flera olika sorters jobb inom städ. Om du städar ett hem är det inte samma sak som att städa trappor eller efter en flytt. En del moment är lite tyngre medan andra går som på räls. Rent allmänt är städning ett viktigt yrke eftersom alla trivs bättre när omgivningarna hålls efter. För att inte glömma bort att renlighet är grunden för att hålla sig frisk. Ibland måste du dock ge städarna ledigt och hoppa över städningen just den gången. 

Många har en eller flera personer som städar på jobbet. Du tar det nästan för givet att allting ska vara rent när du kommer in till kontoret. Såvida städarna inte är där samtidigt och du måste flytta på dig för att vagnen ska komma fram. Fortfarande är ett flertal som jobbar med renhåll nästan osynliga. Så ta dig tid att hälsa och fråga vad de heter. Det gäller att ha ett bra förhållande till alla som jobbar på samma ställe, oavsett vad de har för uppgifter. 

Planera för att hålla rent

Något annat som blir allt vanligare är att anställa en städfirma för att ta hand om hemmet. Det är inte alls så dyrt och fördelarna är verkligen många. Speciellt om du inte har den styrka som behövs för att hålla hemmet så rent som du skulle vilja. Många är gamla eller sjuka, och de lider verkligen när de inte kan städa på djupet. Borås har flera städfirmor att välja mellan. 

Även om du egentligen skulle kunna städa själv så finns det flera bra anledningar att anlita någon för att ta hand om det. Du får mer tid över till annat. Dig själv kanske, eller mer kvalitetstid med barnen. Istället för att ägna kvällar och helger åt att städa kan du gå en kurs, åka pulka eller vad som helst som du tycker om. Det är viktigt att ägna sig åt familjen och även ta hand som sig själv. Genom att delegera en uppgift som städningen kan du hinna med allt samman. 

Ingen städning den här veckan

Det är vanligt med städning minst en gång i veckan. Om du har hemtjänst kanske det är varannan vecka. Andra bokar in en rejäl storstädning ett par gånger om året. Till julen, på vårkanten och kanske när det är dags för en särskild fest eller högtid. Men ibland så måste du hoppa över det där med städning. SvT berättar om städarna som fick ledigt. 

I det här fallet handlade det om något så ovanligt som en riktig värmebölja. De har börjat härja i Sverige mer och mer, flera somrar i rad har det nu varit ovanligt hett. Då kan det vara svårt att orka med att städa hemma hos folk, och det rätta är att ge städarna ledigt. Även klienterna brukar hålla med om att det nästan är omänskligt att stå och dammsuga i 35 graders värme. 

Nu är det ju inte så ofta som Sverige drabbas av liknande temperaturer. Varken i Borås eller på andra ställen. Det är lätt att hålla ett schema och städa regelbundet. I hemmet kan du sätta upp en lista över vad du vill ska göras, och hur ofta. Sedan kan du stämma av den listan med det som städfirman gör och det som du själv tar ansvaret för. Eller så kan du göra ett avtal om att allt det du vill ska vara en del av deras uppgifter. Det är helt upp till dig vad du vill ska vara inkluderat i priset. 

1777-7-3

Importera arbetskraft från sydligare breddgrader

Trots att många klagar över att det inte finns några jobb så finns det organisationer och företag som letar efter arbetskraft utomlands. På sina håll finns det inte tillräckligt med lärare, andra behöver kockar, och så vidare. Det låter lite konstigt att importera lärare. Men så fort som de har fått sitt uppdrag så börjar de lära sig svenska, på distans. Så när det är dags att börja anställningen så har de ett ganska bra grepp om språket. Samtidigt så satsas det mest på att ta in lärare för praktiska ämnen, som sport eller konst. Då gör det inte så mycket om deras svenska är lite knackig. Lärare i Borås kommer från utlandet. 

Det här är en intressant utveckling. Man skulle kunna tro att det finns tillräckligt med folk i landet för att jobba. Just med städning är det fortfarande ett yrke där många kvinnor jobbar, och framför allt är det ett flertal med utländsk härkomst. Inget fel med det. Städning är ett hederligt jobb som har förändrats mycket de senaste åren. 

Nu för tiden är det även många unga som satsar på städning. De ser det som en bra möjlighet att starta eget eller jobba deltid. Du kan ta en utbildning för att bli en bättre städare och framför allt för att undvika förslitningar och skador. Det är bara vid värmeböljor som det inte är så lätt att städa.