View Sidebar
Gustavianska eran och 2000-talet

Gustavianska eran och 2000-talet

05/04/2014 15:000 comments

Det är nu nästan 250 år sedan Gustav III dog, men den stil som bär hans namn lever kvar. Efter rokokons utsvävande stil med kurvor och pastellfärger sökte man sig till en lite mer sparsam utsmyckning av möblerna. Rakare ben, ofta kanalerade, vita färgnyanser samt släta ytor blev normen. Fortfarande idag tycker många att det är en av de mer elegantare möbelstilarna som funnits, och man använder sig fortfarande av den vid inredning.

MU142-matplatsDe allra flesta möbelsorter idag går att få i gustaviansk stil. Stolen.nu har ett stort lager av gustavianska möbler, till exempel. De har satsat på svensk tradition och smak, med fokus även på kvalitet och hållbarhet. Förutom att sälja möbler av hög kvalitet kan de också en hel del om de stilar som är till salu. Efter flera år inom branschen har de lärt sig mycket och är villiga att dela med sig av detta. Så om någon säger jag vill ha leksandstolen, eller vilken annan möbel som helst, så kan de vara till stor hjälp.

Stolen.nu har ett stort lager av gustavianska möbler, men inte bara för privata hem. Idag är det många offentliga miljöer som väljer att inreda med denna stil. Ett flertal äldreboenden har märkt att dessa möbler uppskattas mycket av de inneboende. Det samma om jag vill ha leksandstolen, det är inga problem att kombinera den med möblerna. Även ett stort antal restauranger och konferenslokaler har dragit nytta av att Stolen.nu har ett stort lager av gustavianska möbler.

Om man bestämmer sig för att jag vill ha leksandstolen har man flera olika färger och modeller att välja mellan. Stolen.nu har ett stort lager av gustavianska möbler och de strävar efter att följa originalen så mycket som möjligt. Därför kan man få den i svart eller vitt, släta ben eller kanellerade, och så vidare. Om man verkligen vill ha en traditionell stol ska man gå för den mörkare varianten. Vitt var inte lika vanligt, eftersom det var mycket dyrare. Det var för de rika och om stolen hade guldinläggningar var det verkligen ett tecken på att man hade gott om pengar.

Stolen.nu ger möjlighet för folk att ha en gammal, traditionell stil i sitt hem. Samtidigt säljer man möbler som man kan använda, de är inte tänkta bara som dekoration. Trots att de inspirerats av 200 år gamla möbler är tekniken lite modernare i tillverkningen. Det är fråga om bruksmöbler, något som man kan använda varje dag.

Leave a reply