View Sidebar
Den nya trenden med smarta glasӧgon

Den nya trenden med smarta glasӧgon

15/01/2016 09:56Comments are Disabled

Hjӓrnan tar in mycket information via ӧgonen, fӧr att sedan kunna anvӓnda den till olika funktioner. Dӓrfӧr har skrift alltid varit viktig. Ett problem ӓr att kombinera vissa yrken med att lӓsa instruktioner eller annan information. Man har många saker i hӓnderna samtidigt eller så måste det gå mycket fort. En ny uppfinning som verkligen hjӓlper i dessa situationer ӓr smarta glasӧgon.

552-4-glasӧgonI princip innebӓr smarta glasӧgon att man inte behӧver långa listor och beskrivningar. Med bara en liten streckkod eller identifieringsnummer så kan glasӧgon tyda denna information och fӧrvandla den till text. Allt detta gӧr att arbetet går snabbare och det hela blir mer effektivt. Denna metod har prӧvats och anvӓnds i flera lӓnder runt om i vӓrlden. Det ӓr som om man har en liten mini-hjӓrna på nӓsan.

Glasӧgon till vardags

Bland annat har vissa sjukhus prӧvat på att anvӓnda smarta glasӧgon. Varje patient ӓr unik och det ӓr viktigt att ha full kontroll ӧver vad som måste gӧras, det handlar om liv och dӧd i många situationer. Problemet var att de plattor man anvӓnde fӧr att lӓsa patientjournalen blev rӓtt så smutsig, en riktig bakteriehӓrd faktiskt. Genom att istӓllet sӓtta koder vid varje rum så ӓr det inte lӓngre nӧdvӓndigt att rӧra vid något, doktorn kan direkt se patientens historia med de smarta glasӧgonen. I tillӓgg så kan lӓkarna och annan personal komma åt informationen snabbt, ibland handlar det ju om sekunder fӧr att patienten ska ӧverleva eller må bra.

Många personer anvӓnder glasӧgon varje dag, det ӓr ett måste fӧr att ge hjӓrnan något att jobba med. Det ӓr vanligt att man behӧver hjӓlp med detta vid en viss ålder, och då frӓmst fӧr att lӓsa och andra saker på nӓra håll. Hos BlinkaBlink kan du köpa billiga läsglasögon online. Det kan vara en bra ide’ att ha några stycken runt om i hemmet, de finns aldrig på plats nӓr man behӧver dem som bӓst. Kanske ett par i vӓskan och ett annat i bilen kan fungera bra. Andra har glasӧgon hela livet, de kan inte se att gӧra någonting utan dem. Det handlar inte bara om grader på glaset, men också hur de slipas.

Trendsӓttande glasӧgon

Både vanliga glasӧgon och lӓsglasӧgon kommer i en mӓngd olika modeller och fӓrger. Modet varierar och många tycker om att hӓnga med i svӓngarna. Eftersom detta ӓr något man har i ansiktet, dӓr alla kan se allt, så ӓr det viktigt att de ӓr snygga. Hos BlinkaBlink kan du köpa läsglasögon online, läs mer om hur du kan beställ via hemsidan. Det ӓr inte ovanligt att folk kӧper flera stycken fӧr att kunna matcha sina klӓder. Glasӧgon ӓr en liten detalj som kan gӧra stor skillnad, som alla andra accessoarer. En hel del personer tycker det ӓr jobbigt att ha på sig glasӧgon, speciellt om behovet uppstår på grund av ålder. Då ӓr det lӓttare om de ӓr hӓftiga, snygga, moderiktiga, gulliga, tuffa- eller vad man ӓn tycker om.

Naturligtvis ӓr inte detta något man tӓnker så mycket på nӓr det handlar om smarta glasӧgon. Hӓr ӓr det viktigare att de fungerar som de ska och inte ӓr fӧr skrymmande. De ska hjӓlpa personen med arbetet, inte hindra det. Här kan du läs mer om hur Volkswagen använder sig av smarta glasögon. I bӧrjan var smarta glasӧgon tunga och jobbiga att ha på sig. Nu har man lyckats framstӓlla varianter som inte alls stӧr, i alla fall inte mer ӓn vanliga glasӧgon.

Framtidens glasӧgon

Ingen hade trott fӧr bara några år sedan att det skulle vara mӧjligt med smarta glasӧgon. Det kӓndes som en framtidsdrӧm eller science fiction. Men idag ӓr det en verklighet som ӓr i bruk på flera olika stӓllen och i ett antal skilda situationer. Det handlar om att vara effektiv i sitt arbete, att kunna gӧra saker och ting snabbt. Utifrån dessa glasӧgon kommer vetenskapen helt sӓkert att utveckla nya saker, sådant som idag verkar vara helt omӧjligt. Genom att analysera anvӓndarnas input och hela tiden fӧrbӓttra de produkter man redan framstӓllt så går det framåt. Glasӧgon kommer alltid att behӧvas, i en form eller annan, det kommer man inte ifrån. Så snygga glasӧgon till vardags och smarta glasӧgon på jobbet.

Comments are closed