View Sidebar
De viktigaste mӧblerna till barnrummet

De viktigaste mӧblerna till barnrummet

12/02/2016 14:38Comments are Disabled

Barnens rum ӓr viktigt, det ӓr deras egen tillflykt och en plats dӓr de kan leka i lugn och ro. Samtidigt måste de kunna sova ordentligt, barn behӧver mycket sӧmn, så en bra sӓng ӓr också viktig. Bra fӧrvaringsplatser, dӓr de får plats fӧr alla leksaker och andra små saker som ӓr så viktiga fӧr barnen, ӓr något annat man måste tӓnka på.

664-4-barnrumIdag finns det så många trevliga barnmӧbler att det blir en sann glӓdje att inreda barnkammaren. Mӧbler som passar barnen, och inte tvӓrtom. Både nӓr det kommer till storlek men också med ungdomlig design och dekorationer. Detta kan bli det hӓftigaste rummet i hela hemmet.

Trevliga sӓngar ӓr basen

Eftersom sӓngen ofta ӓr den mӧbel som tar mest plats, och som barnet absolut inte kan vara utan, så ӓr det gӓrna den man vӓljer fӧrst. Men en sӓng behӧver inte bara vara en plats fӧr att sova, den kan också vara en trevlig dekoration i rummet. Alla barn tycker det ӓr mycket roligare att gå och lӓgga sig i en sӓng som ӓr gjord fӧr barn. Den kanske ӓr målad och dekorerad med sådant som intresserar barnet, eller så ӓr den till och med i en annorlunda form. Bilsängar är något barnen tycker om, något som bland annat Barnsängar.se har ett stort utbud av. Vad kan vara roligare ӓn att gå och lӓgga sig i en racerbil?

Många gånger så anvӓnder barnen sӓngen fӧr andra saker också, det ӓr hӓr de leker och har kul. Men sӓngen ӓr ӓven ofta ett stӓlle fӧr att sitta och mysa, kanske lӓsa en bok eller spela spel. Genom att lӓgga dit lite kuddar och sӓtta upp en lampa så kan man uppmuntra barnen till att dra full nytta av sin sӓng. Besök hemsidan Barnsängar.se.

Andra mӧbler fӧr barnens rum

Fӧrutom sӓngen så brukar barnen tycka om att ha ett skrivbord, i alla fall nӓr de bӧrjar vӓxa till sig lite. Ibland fӧredrar de också att ha en fåtӧlj eller liten soffa, istӓllet fӧr att alltid sitta på sӓngen. Rent allmӓnt så tycker också barnen om att ha ett inbjudande rum, något som man också kan åstadkomma med rӓtt fӓrgval och textiler. Matta, sӓngӧverkast, gardiner, lampor och mycket annat finns i mӧnster som barn tycker om.

En del vӓljer att ha ett tema i rummet, kanske en liten djungel eller ett prinsesstema. Det finns så mycket olika saker som barnen kan trivas med, och ӓven mycket små barn kan redan ha en utvecklad smak. Om man inte har tid eller råd att skaffa så mycket olika saker och dekorationer så kanske man kan låta barnet vӓlja fӓrgen i alla fall. En del målar bara en vӓgg i en stark fӓrg, fӧr att låta detta bli fokus i rummet. Det behӧvs inte så mycket fӧr att gӧra barnens rum något alldeles extra. Med lite fantasi och insats kommer man långt, men barnen kommer helt klart att uppskatta det. Bra mӧbler ӓr basen, resten kan man gӓrna planera och inreda tillsammans.

Comments are closed