View Sidebar
De bästa resetipsen 2016

De bästa resetipsen 2016

04/04/2016 12:58Comments are Disabled

En regnig sommar ser en markant ökning i antal resor som bokas, det är viktigt att kunna utnyttja semestern till max. Men allt fler väljer nu också att resa under vinterhalvåret, som en liten paus från kyla och mörker. Det finns flera destinationer som är lämpliga året runt, medan andra är mer beroende av årstiderna.

722-4-resetipsVilken destination man väljer har naturligtvis mycket att göra med vilken typ av semester som lockar. Ska det vara storstad eller sol och bad? Asien eller Sydamerika? Finns det barn i familjen så måste man tänka på dem också, alla ska ju ha det bra och trivas på resan.

Populära destinationer

När man ser på vilka resemål som är mest populära så ligger alltid de större städerna i Europa högt upp på listan. Rom, Paris och London blir aldrig tråkiga, det finns allt för mycket att se och göra här. De är också relativt attraktiva året runt, men det kan bli en regnig semester om man reser på vintern. Tack vare att de ligger så nära kan man dock lätt ta sig en helg på kontinenten, utan att missa vare sig skola eller jobb.

Men för en planerad semester, den som man bara gör någon gång om året eller varannat år, brukar de flesta välja mer exotiska destinationer. Man sparar och längtar, för att slutligen stå på flygplatsen. Asien har vuxit till sig riktigt rejält, och det handlar inte bara om de underbara stränderna som finns i ett antal länder. Rundresor, historiska platser och kulturchock- det är vad många önskar sig idag. Kinaupplevelser.nu är specialister på resor till Kina och har ett brett utbud av olika paketresor.

Annars så växer Amerika också till sig som resedestination från Skandinavien. USA är så enormt och det finns så många olika sorters resor att välja mellan här. Allt från djur och natur till storstad och stränder. Sydamerika lockar också, det är verkligen ett exotiskt resmål. Vissa resenärer föredrar att resa runt med ryggsäck och hitta hotell vartefter vägen. Andra vill dock ha allt arrangerat, dels för att slippa allt besvär men också för att vara säkra på att hinna med allt man vill se. Boka en rundresa till Kina här tillsammans med Kinaupplevelser. Med allt planerat och arrangerat så kommer det helt klart att bli en speciell upplevelse med mycket att smälta när man kommer hem.

Populära resmål 2016

Brasilien är naturligtvis en höjdare detta år, tack vare OS. Men den internationella krisen har också förändrat resandet något. Inte så mycket till de stora huvudstäderna, de återhämtar sig alltid relativt snabbt från problem. Men länder som Turkiet och vissa av de grekiska öarna har hamnat långt ner på listan. Sveriges Dagblad rankar de hetaste resemålen 2016.

En växande trend är att kombinera storstad, historia och sevärdheter med sol och bad. I ett antal städer runt om i världen ligger stranden i direkt anslutning, eller så tar man ett inrikesflyg till badorten efter avslutad rundresa. Det viktiga är ju att alla i familjen blir nöjda och att man kommer tillbaka från semestern utvilade och glada. Därför kan det ibland vara viktigt med kompromiss.

Men med alla de billiga resemöjligheterna som finns idag så har det blivit mycket lättare att sticka av på en liten semester då och då. De längre resorna, som Kina och Sydamerika, är fortfarande bäst att planera, men Europa ligger inte långt borta. Många planerar därför in mer än en resa om året nu för tiden, oavsett om det regnar hela sommaren eller inte. Att resa är roligt, utbildande och bra för både kropp och själ. 2016 är inget undantag utan är fullt av intressanta resmål.

 

 

Comments are closed