View Sidebar
De bästa fastighetsjuristerna i landet

De bästa fastighetsjuristerna i landet

21/03/2017 17:13Comments are Disabled

Det är viktigt att ha en bra advokat, detta är en princip som gäller inom de flesta områden. När det kommer till fastighetsrätt och entreprenad är det dubbelt så viktigt eftersom det lätt kan bli tvister eller anklagelser. När det handlar om så pass mycket pengar som ett hus eller bygge involverar så gäller det att gardera sig för det mesta.

Woman working in court, portrait Woman working in court, portrait

En bra fastighetsjurist kan hjälpa till med det mesta som har att göra med fastigheter. Vissa steg är nog så krångliga så det är bäst att ha advokaten med ombord redan innan man sätter igång. Både privatpersoner och företag gör väl i att fråga experterna om råd och sedan följa deras förslag.

Bra advokater är guld värda

Vissa advokater har specialiserat sig inom ett visst område. Antingen genom vidareutbildning eller erfarenhet, men ofta en kombination av båda två. För ärenden som gäller fastighetsrätt är det därför bäst att välja en advokatbyrå som kan sina saker och som därmed kan vara till stor hjälp. BAS Advokatbyrå har en hemsida.

Det är ju inte bara kunskap och erfarenhet som kännetecknar en kompetent jurist. Speciellt för privatpersoner så handlar det ofta om en investering som det tagit lång tid att uppnå. Flera år med jobb och uppoffringar för att kunna skaffa sig ett eget hus, ett hem där barnen ska kunna känna sig fria under uppväxten. Man är mån om att allt ska gå bra och att det inte ska komma några otrevligheter efter köpet som kostar pengar.

Så det personliga bemötandet är väldigt viktigt. En advokatbyrå där personalen är trevliga och omtänksamma. När man ringer så är det alltid samma person som tar hand om ens ärende, eller i alla fall så är personalen insatta i de olika klienterna. Artighet och vänlighet är grunden för att kunna bli kallad landets bästa fastighetsjurist. All kontaktinfo finns här.

Rösta på vem som är bäst

Titeln om den bästa advokaten inom fastighetsrätt är inte bara ett roligt uttryck. Svenska folket röstar på vem de anser är den bästa, och det är en ära att bli utvald. För det ligger mycket arbete bakom en liknande utmärkelse. Långa timmar med att skriva kontrakt, läsa avtal och rent allmänt informera kunderna om vad som fungerar bäst. I den här artikeln från Dagens Juridik kan man läsa om landets bästa fastighetsjurist.

Detta är ett ganska bra sätt att höja kvaliteten på olika yrkesgrupper. En utmärkelse som utlyses i olika organ ger personen gott rykte, vilket i sin tur är bra för affärerna. Så alla vinner på att man röstar fram den bästa juristen i landet.

Vad gör egentligen en fastighetsjurist?

När man hör uttrycken advokat, entreprenad och fastighetsrätt så kanske det för tanken till viktiga, högt uppsatta advokater som kostar skjortan att anlita. Naturligtvis finns det sådana också, som är specialister på den sortens affärer. Men en helt vanlig fastighetsjurist sysslar ofta med något mer vanliga saker.

Det kan vara fråga om löpande rådgivning för en bostadsrättsförening. Olika slags byggprojekt i varierande stadier och komplexitet. Tvistelösning mellan olika parter, ibland gentemot kommunen eller kanske grannarna i området. Upprättande av köpeavtal och liknande handlingar, en viktig del av att förhindra att problem uppstår. Det finns många lagar just runt köp och försäljning av fastigheter, och det är inte alltid så lätt att hitta fram i den djungeln. Dolda fel och vattenskador hör till vardagen för fastighetsrättsadvokater. Byggfusk och problem med hantverkare är också ganska vanliga fall.

Det finns många bra fastighetsjurister i Sverige, även om inte alla blir nominerade till den allra bästa. Advokater som gör sitt bästa för att hjälpa klienterna och som gör stor skillnad för både privatpersoner och företag. 

Comments are closed