View Sidebar
Besök av miljonärer i Göteborg

Besök av miljonärer i Göteborg

31/08/2019 16:29Comments are Disabled

Det kanske inte är varje dag som miljonärerna besöker Göteborg. Men det är en stad som har mycket att erbjuda, och som ligger bra till för internationella besökare. Stor flygplats och även bra väg-och färjeförbindelser. För hit kommer inte bara utländska turister utan även många svenskar. Staden är lagom stor och har flera intressanta sevärdheter. Det finns en hel del måsten, så du bör nog planera ditt besök noga.

Havet har alltid varit en viktig del av stadens charm. Stora och små båtar kommer hit, en del lyxigare än de andra. Du kan med fördel se staden från vattnet, på turistbåtar med guider som förklarar allting. Eller så tar du dig ut i skärgården, den ligger nära till hands. Det tar inte mycket mer än en timme innan du är mitt uppe i den. Den karga skärgården med sina små fiskebyar har alltid varit lockande för turisterna. Både miljonärerna och vanliga Svensson. 

Det så lockande Göteborg

Staden är naturligtvis väl känd för sitt nöjesfält. Folk reser från när och fjärran för att gå på Liseberg. Här kan du roa dig året om, deras julfirande är legendariskt. Boka gärna in en konsert när du ändå är på väg. Det är lätt att ta sig till parken, speciellt om du lämnar bilen hemma. Med en taxi kommer du fram direkt och slipper tänka på parkeringen. Inga problem att åka runt i Göteborg

Det samma gäller för sightseeing och besök av olika sevärdheter. Göteborg har ett ganska bra offentligt transportnät. Men på kvällen eller om du är trött kan det vara skönt att bara sätta sig i en bil och åka hem. Utan att du själv behöver röra ett finger. Staden är inte så stor men om du vill hinna med så mycket som möjligt gäller det att planera din tid. Sverigetaxi är ett bra val. 

En del kanske beror på hur mycket tid du har på dig. Men om din resa är begränsad så kan det vara skönt att slippa använda dyrbar tid på att ta bussen. En tur med spårvagnen hör till, för det är en del av Göteborgs stadsbild. Den första kom igång redan på 1800-talet och var då dragen av hästar. nu för tiden är allting moderniserats och du kan köpa din biljett via ett sms. Men spårvagnen fortsätter att vara något viktigt för göteborgarna. 

Hur du tar dig till Göteborg

Det går både tåg och buss till staden, med varierande hastighet. Om du åker från Stockholm anländer du på mindre än fyra timmar. Så det är inte alls så svårt att ta sig en helg eller bara ett par dagar i Sveriges näst största stad. Flygplatsen är internationell, det finns faktiskt flera stycken. Både reguljära flygbolag och lågprisalternativ tar sig hit. Sedan kan du alltid ta en båt. Har du din egen så finns det en bra marina, med plats även för större båtar. Även miljonärerna älskar Göteborg

Har du inte egen båt går det färjor till både Danmark och Tyskland. Det har aldrig varit lättare att ta sig ner till kontinenten. Eller tvärtom, många bilar upp för att besöka Sverige och då är Göteborg gärna första stopp. Sedan kanske de fortsätter upp i landet, det finns ju så mycket att se och uppleva. Det är ett stort land, större än både Italien och Tyskland. Men tack vare att befolkningsantalet är lågt så är naturen orörd och inbjudande. 

Sverige, ett attraktivt land

Förutom naturen så finns det mycket att se och uppleva i Sverige. Turismen har vuxit till sig, med festivaler och kulturella arrangemang lite här och där. Sommarmånaderna kan du i princip resa från en attraktion till en annan. Det är roligt både för svenskar och de som kommer från andra länder. Huvudstaden har satsat lite extra på de kinesiska besökarna, det är en stor grupp som börjat resa runt lite mer. Nu när det är så lätt att ta sig hit från hela världen så kommer helt säkert antalet turister att öka. Statistiken visar på att trenden går uppåt vilket är positivt för landet. 

Men även europeiska besökare är vanliga, för att inte tala om de nordiska grannarna. Här handlar det ofta om affärer, för det lönar sig att jobba över gränserna. Svenskar reser till Norge för att arbeta ett par veckor och tjäna stora pengar. Andra kommer hit för att investera eller starta upp olika verksamheter. Stockholm populär stad bland finländska bolag. Tack vare de goda förbindelserna är det lätt att komma hit. Sedan är det ju bara att sköta allting online, utan internet hade aldrig den här utvecklingen kunnat ske. Men även om du måste pendla så är det bara ett stenkast bort. 

Även om turismen inte är landets största inkomstkälla så satsas det en hel del på den. Den drar in flera miljarder kronor varje år och ger jobb åt många personer. Ibland måste du vara uppfinningsrik för att sätta din ort på kartan. Kanske inte för stora städer som Göteborg eller Stockholm. De har tillräckligt med intressanta aktiviteter för att dra till sig besökare. Mindre orter brukar arrangera olika evenemang för att turisterna ska hitta fram. Det är en fördel både för lokalbefolkningen och de som semestrar i Sverige. 

Flygplatser som ligger nära staden

Både i Göteborg och Stockholm har du flygplatsen ganska nära staden. Det gör det lättare att komma igång med din resa. På mindre än en timme är du inne i de centrala delarna. Samtidigt så har städerna vuxit till sig efter att flygplatsen gjordes. Precis som i andra delar av världen kan det bli lite väl nära bebyggelsen. Expressen rapporterar i den här artikeln om hur flygen ibland åker direkt över motorvägen. 

Det är inte farligt men kan kännas lite olustigt. Samtidigt är det ett tecken på framgång, för det betyder att tillväxten är sund. I en del länder har de känt sig tvungna att flytta på flygplatsen för att kunna utvidga. Då väljer de naturligtvis en plats som både ligger nära och som har potential för att bli större. Allting planeras noga, precis som här i Sverige. Nu vill de utöka Arlanda för att göra det till en knutpunkt i Norden. För tillfället är flygplatsen mindre än både Oslo och Köpenhamn, i alla fall om du ser på flygstatistiken. 

Men prognosen är positiv för turismen i Sverige. Både Göteborg och Stockholm har goda förbindelser till utlandet, och därifrån är det sedan lätt att ta sig vidare. Även flera mindre flygplatser satsar på utländsk trafik, både charter och reguljär. När du sedan är på plats brukar det vara enklast att ta en taxi för att ta sig fram. Vare sig du är miljonär eller inte så kostar det inte så mycket.