View Sidebar
Belysning – en viktig del av inredningen

Belysning – en viktig del av inredningen

25/03/2016 11:39Comments are Disabled

Det behӧvs inte mycket fӧr att fӧrvandla ett rum från att bara vara en samling mӧbler till att vara ett inbjudande hem. En av de viktigaste faktorerna i denna omvandling ӓr belysning. Den kan lyfta inredningen till en hӧgre nivå och skapa en atmosfӓr som annars saknas. Allt detta tack vare några få lampor.

snygg belysningӒven lampor och annan belysning ӓr något man måste vӓlja noggrant fӧr sin inredning just fӧr att de har ett sådant inflytande. Till att bӧrja med så kan man se på vilken typ av belysning som skulle passa bӓst i just det rummet, det handlar ju inte bara om stӓmning men också om att vara praktisk. Många gånger ӓr en kombination av flera typer det allra bӓsta. En taklampa fӧr allmӓnt ljus, en golvlampa fӧr lӓshӧrnan, en vӓgglampa hӓr och en bordslampa dӓr.

Snyggt och praktiskt

Alla vill ha ett trivsamt hem, en plats dӓr hela familjen kan slappna av och glӧmma bort all den stress man upplever i skolan och på jobbet. Samtidigt så vill man ha det snyggt omkring sig, inredning ӓr ju trots allt ett uttryck fӧr vem man ӓr och vilken ens personlighet ӓr. Allt detta går att få i koncentrerad form genom den belysning man vӓljer fӧr sin inredning. Snygga golvlampor i LED har blivit populӓra. De ӓr praktiska eftersom man kan flytta på dem vid behov, som nӓr man stӓdar eller om man vill anvӓnda dem i en annan hӧrna.

Vissa designer har skapat lampor i samma stil, som en hel serie. Detta gӧr att man kan ha en genomgående stil i rummet, men samtidigt ha tillrӓckligt med lyse ӧverallt. Andra fӧredrar att låta en speciell lampa bli fokus i rummet, kanske det man bygger upp resten av inredningen runt omkring. Lampor i snygg design på nätet kan finns på: https://designlampor.nu. Det sӓger sig sjӓlvt att två olika personer inte tycker om samma saker, det ӓr detta som gӧr inredning så roligt och unikt. Man kan visa upp vem man ӓr, eller vad man tycker om, genom sitt eget hem.  

Inreda hemmet med belysning

Det finns mycket fint att vӓlja på nӓr det kommer till belysning och man kan verkligen skapa ett hem som ӓr precis som man vill ha det. Att skapa stӓmning ӓr viktigt, oavsett vilken stӓmning man ӧnskar ha. Fӧr en del ӓr mys och hemtrevnad det viktigaste, medan andra vill ha det elegant och propert runt omkring sig. Allt detta kan man åstadkomma genom att vӓlja en belysning som frammanar dessa intryck och kӓnslor. I den här artikeln finns inredningsinspiration att få från Andreas Carlssons lyxiga hem i Hollywood.

Man ska inte tro att en lampa bara ӓr dӓr fӧr att lysa upp ett rum. Naturligtvis ӓr detta en av anledningarna till att ha belysning, men det kan vara så mycket mer. En lampa ska vara praktisk, den ska ge tillrӓckligt med ljus och inte blӓnda folk. Men den kan också vara snygg, en del av inredningen och en kӓlla till tillfredsstӓllelse.

Comments are closed