View Sidebar
Ӓta fem frukter om dagen

Ӓta fem frukter om dagen

22/03/2016 15:08Comments are Disabled

Egentligen så rekommenderas det att man ӓter fem frukter eller grӧnsaker varje dag, men frukter bӧr vara flest. Ny forskning visar dock på att frukt ӓr ӓnnu viktigare fӧr kroppen ӓn man tidigare trott, så dӓrfӧr kan man gӓrna ӧka på intaget lite extra. Trots att alla ӓr medvetna om dessa rekommendationer så ӓr det få som lyckas nå upp till denna mӓngd frukt varje dag.

652-4-fruktFӧretag som bestӓller en fruktkorg till kontoret varje vecka gӧr sina anstӓllda en stor tjӓnst. Frukt ӓr nyttigt och ger viktig energi, något som alla har behov av under dagen. Speciellt på eftermiddagen nӓr de flesta kӓnner att energin bӧrja gå neråt och man inte orkar så mycket mer. En liten frukt kan vara just den skjuts man behӧver fӧr att kunna jobba effektivt helt till arbetsdagens slut.

Olika sorters fruktkorgar

Alla har olika smak, också nӓr det kommer till frukt. Dӓrfӧr ӓr de flesta fruktkorgar varierade och vӓl utvalda. Vissa ӓr enkla, det vill sӓga de innehåller de vanligaste frukterna som de flesta tycker om. Ibland kan man vӓlja sådana som ӓr lite lӓttare att ӓta, typ bananer. Man kan också bestӓlla lite extra av de frukter som många på jobbet tycker om, det kan vara till exempel jordgubbar eller vindruvor. Det viktiga ӓr att fruktkorgen innehåller fӓrsk frukt, gӓrna med sӓsongens specialiteter inkluderade. Fruktshop.se erbjuder ekologisk fruktleverans i Göteborg till din arbetsplats.

Frukt innehåller flera viktiga vitaminer och mineraler, som kroppen behӧver fӧr att hålla sig frisk. En del hӓlsovårdspersonal rekommenderar hellre en extra apelsin eller annan frukt istӓllet fӧr att ta kosttillskott. Detta ӓr naturligtvis en personlig fråga, men faktum kvarstår att frukt ӓr nyttigt. Exotiska frukter kan gӧra det lӓttare fӧr personalen att inta tillrӓckligt med frukt, men fӧr många handlar det mer om att frukten ӓr tillgӓnglig. Besök Fruktshops hemsida för mer info om att beställa fruktkorg till arbetsplatsen.

Fruktkorgar och personalvård

Allt fler arbetsplatser satsar lite extra på de anstӓlldas vӓlbefinnande och hӓlsa. Man anordnar evenamng fӧr att hӧja moralen och arbetsglӓdjen, en del betalar fӧr fӧrebyggande sjukvård eller behandlingar. En fruktkorg kan vara precis detta- ett bidrag till en sundare arbetsplats. Det lӧnar sig att fӧrebygga hellre ӓn att bota, vissa fӧretag fӧrlorar stora mӓngder pengar varje år på grund av sjukskrivningar och frånvaro. Det kanske inte finns ett direkt samband mellan att ӓta ett ӓpple och inte bli sjukskriven, men det ӓr ett led mot en hӓlsosam livsstil. Många bӓckar små kan minska antalet sjukdagar.

Men det handlar också om att ha mer energi. En fika med bulle ӓr gott, och har sin givna plats under arbetsdagen, men ibland kan man behӧva något med mer substans. En frukt gӧr att man håller sig mӓtt och belåten något lӓngre ӓn konstgjort socker och andra tillsatser. Det ӓr sunt och nyttigt, fӧrutom att frutk ӓr mycket gott. Genom att ӓta olika sorters frukter får man i sig ett antal olika vitaminer som ibland inte finns någon annanstans. Fruktkorgar på arbetsplatsen spelar dӓrfӧr en viktig roll.

Comments are closed